Een korte introductie.

De whippet is een gladharige, middelgrote windhond die zijn populariteit gedeeltelijk te danken heeft aan zijn groot aanpassingsvermogen aan het moderne leven.  Deze windhonden hebben weinig verzorging nodig, zijn rustig binnenshuis op voorwaarde dat ze hun energie buiten kwijt kunnen. Alle kleuren zijn toegelaten, zodanig dat iedereen wel een whippet naar zijn zin vindt.

Net zoals er een grote diversiteit in kleuren is, zo zijn er ook tal van disciplines binnen de hondensport, die men met whippets kan doen. Coursing, rennen, agility, gehoorzaamheid, flyball, doggydance, canicross, clean boot hunting,dog survival,….

Ze zijn intelligent, goed op te voeden en kunnen overal mee naartoe genomen worden. Hun gestroomlijnd beeld is een toonbeeld van elegantie en harmonie. Maar vergis U niet, onder dit ingetogen uiterlijk zit een energiek en sportieve metgezel die vriend en vijand kan verbazen door zijn snelheid, wendbaarheid en springvermogen.

Kortom, een droomhondje !

Whippets zijn zeer aanhankelijk en vertoeven het liefst bij de baasjes, waardoor ze compleet ongeschikt zijn voor een leven in een ren.

DSCN6327

Foto: Jineau Mmugshot van Véronique Decavele